Vilje hos dyrlegen

I dag var Vilje hos dyregen for å ta vaksine. Det var på et dyrlegekontor vi tidligere aldri har vært på med ukjent dyrlege og ukjent plass. Vi var heldige med at dyrlegen var forsinket, og at undersøkelsesrommet var ledig. Da fikk vi en kjempefin treningsøk før dyrlegen kom inn! Alle først lot jeg henne bare undersøke rommet, før vi gikk ut døra for så å gå inn igjen. Dette gjør jeg fordi mange hunder faktisk blir enda litt tryggere når de kommer inn en plass de har vært før, selvom det var helt nylig.IMG_0882I tillegg trente jeg på at når vi gikk inn i rommet, så fikk hun leken umiddelbart for å lage et positivt minnesbilde. Jeg tok hun også flere ganger opp og ned av bordet, med mange belønninger og morsomme, men enkle øvelser for å bygge en bra assosiasjon. På filmen ser dere at det funka. Hun ville opp på bordet igjen 😉 Vilje er litt usikker på nye folk helt i starten, så brukte litt tid på å bli helt komfortabel med dyrlegen. Men vi har trent mye på at jeg holder frem en godbit, hun titter på den og står i ro, før hun etterhvert får den. Vi har og trent samme øvelsen, frem med godbit, stå i ro men i tillegg at jeg f.eks løfter opp for å se på tennene hennes, eller at jeg holder i nakkeskinnet. Vi har ikke trent dette med fremmede folk før, men han dyrlegen brukte litt tid på å ta på henne osv, mens jeg trente samme «leken», så hun løsna veldig opp fordi øvelsen var gjenkjennelig for henne. Rett før stikket skulle settes, hadde jeg bare mange repetisjoner hvor jeg tok tak i nakkeskinnet, slapp opp og belønnet. Så når stikket ble satt hadde hun null reaksjon! Helt fantastisk bra!
img_0882

Når stikket var overstått, trente vi igjen samme øvelsen, samtidig som dyrlegen senka bordet. Så fikk jeg hun av bordet, og tok hun opp og ned et par ganger til på bordet, bare for å være helt sikker på at bordet fortsatt var kjempekult! Og det var det! SUPERSTOLT over hvor flink hun var!! Men, trening hjelper! For hun syns mye her var både rart og skummelt! Men fordi dyrlegen brukte tid, og vi lagde det til en treningøkt ble det rett og slett bare en hyggelig opplevelse! Superbra!

Her er forøvrig en film litt senere. Hun hadde fått et stygt kutt på nesa, og for å unngå infeksjon fordi det var så åpent var det en stor fordel med laser. Ragnhild var helt ukjent for henne, det samme var laseren og stedet vi var på. Det kan være ganske så krevende for en så ung hund bare å stå stille! Ikke minst med et laserlys og penn pekende rett på nesa gjort av et helt fremmed menneske! Her syns jeg hun er kjempeflink! man ser og utover filmen at hun klarer å holde ut lenger og lenger uten store behov for like rask belønning. Vi holdt på ganske lenge. Det er flere ganger hun burde fått belønning tidligere, men jeg drøyde litt ut her nå, fordi vi rett og slett var nødt til å bare «tyne oss» litt gjennom det her og bli ferdig. Jeg prøvde før vi startet å bare holde henne. Det nytta ikke. Da gjorde jeg leken hun er vant med fra før av, og det var noe HELT annet. Jeg har nå begynt å gå litt vekk fra stirring på godbit, til håndtarget i stedet. Skal få laget en film med fulle øvelser snart!img_0882.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s