Vellykka banesøktrening

Forrige søndag byttet vi ut plattformen med banesøkstrenig istedet. Det var rett og slett supergøy og min lille prins visste nøyaktig hva han skulle gjøre! Vi søker fortsatt etter te, men planen er nå å gå over på en annen lukt, og legge til forstyrrelser i andre bokser.

Markeringene hans er veldig tydelige. I tillegg hadde han av seg selv sin første dekkmarkering på bane! utrolig kult når markeringene bare oppstår helt ut av det blå, og bikkja legger seg ned mens han snuser på riktig boks 😀 Så det var utrolig kult!
408509_10151721060007222_483090230_n
Foto: Anette Hilton

Sissel snakket og en god del om belønningsplassering, at den var viktiger enn vi trodde. Så det var viktig at jeg belønnet kun når nesa var nedi hullet. Altså at han skal holde markeringen omtrent helt til han har en godbit i munnen. Målet er etterhvert at han holder en stabil markering på boksen, fremtil jeg har godbiten rett foran nesa hans. Altså at selvom han søker på banen, og jeg står igjen i starten, så skal han holde nesa si ned,selvom jeg bruker mange sekunder på å både bevege meg mot han, og ikke minst bøye meg ned til han med en godbit. Men dette setter seg nok automatisk etterhvert som markeringene hans blir enda tydeligere.

Og generelt sett fikk Tellus kjempemasse skryt! Sissel syns han var veldig flink, og at han virkelig har potensiale som kan bli veldig bra! Og det er jo det jeg også har sett. Han virkelig elsker spesialsøk, noe jeg også gjør. I tillegg er det en sunn aktivitet hvor han virkelig får brukt hode og nesa si, og det finnes jo ikke noe bedre enn det! så gleder meg til å se fremgangen vi etterhvert kan få! Eneste er at hans kjære eier må bli litt flinkere til å holde armer og bein riktig, og holde litt styr på mine tekniske ferdigheter! hihi! Her er en liten film fra treningen våres:)

Tellus er demohund
Etter vi hadde trent en god stund, var det foredrag og en liten intro i hva spesialsøk egentlig var på Lauhaugmoen. Jeg var da med for å ta litt bilder. I tillegg, var Tellus superlfink å viste folket hvordan banesøk foregikk. Og jeg må bare si jeg er så utrolig stolt av han! Dette var nok ganske krevende og stressende for han, men det varte ikke så lenge, så jeg så bare på det som en fin mestringsoppgave med vanskelige elementer.

For det første var det flere fremmede mennesker der han aldri hadde hilst på. Og de skulle alle ha fokus på han. I tillegg var banen flyttet ut i ett annet rom en iv tidligere hadde trent, for å få bedre plass. Og i tillegg skulle han prestere. Vi gikk en liten snuserunde før vi tok ett par runder på banen. Han var nok allerede sliten var treningsøkta våres, men han var kjempeflink. Litt mere ukonsentrert nå enn vanlig, men han gjennomførte kjempebra likevel. Det sier både veldig mye om at han digger dette her, at han ikke lar seg distrahere. Og i tillegg sier det mye om hvor langt han har kommet og utviklet seg mentalt. Dette ville faktisk aldri gått før. Beste og flinkeste gutten min ❤ Så nok en flott dag med vellykket trening! og med litt ekstra mestingsfølelse i ryggsekken kunne lille Tellusen sove godt 🙂

4 thoughts on “Vellykka banesøktrening

  1. Hei! Kan du ikke lage et introinnlegg om spesialsøk og nesearbeid? Sånn hvordan å gå fram? Etter å ha begynt med godbitsøk rundt om i stua og et lite blodsporkurs tidligere i år har hunden fått skikkelig sansen for nesearbeid, men jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne. Te liksom? Haha, vet ikke hvordan. Det ser så gøy ut!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s