Spesialsøk treningsgruppe

På fredag var jeg på Lahaugmoen hundesenter der Aase og Sissel har startet opp Canis hundeskole i deres nye lokaler ved Gjelleråsen. Jeg fant tilfeldigvis ut at Sissel Larsen arrangerer treningsgruppe innen spesialsøk, noe jeg fort ble interessert i.

Tellus og jeg har jo vært på spesialsøkkurs, og han syns det er supermorsomt. Men jeg har følt i det siste at vi står fast, fordi jeg kan såpass lite om det, og dermed har trengt inspirasjon til å utvikle arbeidet vårt.

Så jeg tok da noen privattimer med Sissel ifht behandling av utstyr, rutiner og ikke minst for å se på hvordan Tellus lå ann og for å få tips til hvordan vi kan trene videre for å utvikle dette.
_M7A7537-2
Vi startet i hovedsak med søk på plattform. Det kom da frem at Tellus stemplet istedet for å søke og markere. Det vil si at han har laget seg ett system i form av å holde nesa nede i ett visst antall sekunder, fordi hans kjære eier har belønnet han for denne stemplingen, uten at han bruker nesa, men kun nesetarget. Når vi søker på bane hjemme, puster han tydelig ut og inn ganske ofte, så jeg er ganske sikker på at han søker på selve banen, og ikke stempler. Men vi skal teste bane neste uke, så vi får se. Vi jobbet derfor med at han skulle søke, og ikke bare komme med en random nesetarget på boksene. Dette ble gjort ved at vi startet veldig på skrætsj. Han ksulle søke på te. Og jeg skulle være kjapt ute med klikk og belønning, og ikke drøye tiden og få noen markering, kun at han kjapt snuste bortpå boksen.

Privattimen endte med at Tellus begynte å markere samtidig som han luktet. Men det var såklart viktig å snu om på dette mønsteret. Så kriteriene fremover blir å variere hvor lang tid det tar før han får belønning. Ta noen repetisjoner hvor jeg klikker med en gang han er på riktig boks, og noen der jeg venter ett par sekunder, hvor han markerer ved å fryse på boksen. Altså variasjon. For å unngå at han lærer seg fancy måter å få belønning på, men være på den sikre siden så vi vet han søker.
_M7A7503
Frøkna vi trente med på søndag på treningsgruppa. En veldig søt labbejente!

Så jeg gleder meg veldig til å være med på fellestreninger fremover. Treningsgruppa er for tidligere kursdeltagere eller folk som har tatt noen privattimer innen spesialsøk. Om du er interessert i kurs, finner du det blant annet her på deres kursplan. Spesialsøk er supergøy, flott aktivisering og kan være veldig nyttig. Det er derimot ganske mange momenter som gjør at det er lurt å gå kurs først dersom man ønsker å utvikle seg selv og egen hund innen dette. Kommer nok til å blogge litt jevnlig fra treningene fremover, også får vi håpe vi får utviklet spesialsøkkunnskapene til meg og tellus litt mer 😀

3 thoughts on “Spesialsøk treningsgruppe

  1. Det er så gøy å følge bloggen din! Synes du har veldig gode metoder, og det virker som du er så godt som 100 % positiv (mange andre bloggere/trenere påstår at de er det, men så sniker det seg inn gamle lederholdninger eller halvstruphalsbånd). Blogg mer! Jeg og min omplasserte australske terrier med fryktaggresjon og separasjonsangst prøver oss fram med klikker og blodspor, og leter stadig etter inspirasjon til nye ting vi kan finne på. Takk for en fin side!

    • Hei Ida! så hyggelig å høre! 🙂 Nei, du finner nok hverken resten av lederskapsteori eller strupebånd som kommer snikende her. hehe. Liker ikke å kalle meg 100% positiv, fordi jeg mener det er umulig å oppnå, men at jeg etterstreber minst mulig ubehag for hundene til enhver tid, er det ingen tvil om:)

      Bare hyggelig du! og takk for at du leser! Ønsker deg lykke til med hunden din! Ha bare masse fokus på mestring og morsomme oppgaver og enkel problemløsning for å bygge opp selvtillitt, det gjør godt for alle hunder, uansett om de har problemer eller ei:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s