Tellus og nabojentene

For de som kjenner Tellus litt, så vet dere at Tellus og småhunder sjeldent er så god match. Han finnes jo ikke aggressiv, ei heller redd. Men han er så himla mobbete av seg, og så fort han får mulighet til å mobbe, girer han seg opp og mister helt hodet.

I bånd derimot er han superflink med de fleste hunder. Gå rolige rusleturer uansett størrelse på hund er han superflink til. Men da har jeg muligheten til å stoppe evt mobbing umiddelbart via båndet(altså bare holde igjen), og han er så vant med dette, at han ikke engang prøver seg på tull. så i bånd er han bare en drøm. Og derfor er konsekvensene av slik mobbing, at han må gå i bånd med små hunder, og kan kun være løs med store rolige hunder. Da er alt bare harmonisk.
_M7A3617
Riktig sosialisering ifht «problemene» hans er noe jeg virkelig har prioritert. Både gjøre han generelt tryggere rundt andre hunder, men mest av alt la ha få masse gode opplevelser på «normalt» vis, i samvær med andre hunder. Oppskriften er i grunn enkel. Ta fra han muligheten til å mobbe, da mobbing lett blir selvforsterkende. Sosialisere med hunder han IKKE mobber, som oftest i alle sitt tilfelle hunder som er større i størrelse, rolig og godt voksen/trygg på seg selv. Ellers gå paralellgåing, rolige turer i bånd eller ha litt passivitetstrening rundt hunder som din hund ofte mobber.

Trening gir heldigvis resultater
Selvom mobbingen til tellus trolig aldri vil forsvinne helt, er det heldigvis blitt veldig mye bedre! De nye nabojentene er to søte dachsjenter. De er veldig trygge og fine begge to, og yngstemannen er veldig leken.
_M7A3595
Vi har ikke inngjerda tomt enda, hundene går bare løse på tunet her. Og det har hendt ett par ganger at vi har støtt på hverandre på tur, eller ute. Noen ganger har det gått veldig fint, og andre ganger ikke. De situasjonene som ikke går bra, er f.eks når vi møtte de på tur. da var vi på vei hjem igjen, og hundene kom bjeffende mot oss. Ergo stressnivået til Tellus var litt høyt, og begge hundene løp, og da var han i gang.

Så hvordan jeg «trener» på dette nå, er bare å la han være løs i korte intervaller. I tillegg er jeg mere obs, så jeg ikke slipper Tellus løs ut nårsomhelst, men ser ann situasjonen først og tar det på magefølelsen om han skal få hilse løs eller ei.

Jeg har sørget for at de siste møtene har blitt veldig korte, og jeg har hatt med gode godbiter. Jeg går da bare løs ut med han, han snuser, de tar ett lite sprett sammen, og så kaller jeg på han og vi går på tur. Jeg kjenner han så godt at jeg vet at han er rolig ut døra, ergo lavt stressnivå. I tillegg er han lett å tilfredsstille sålenge han bare får lov å si hei til de, da er han fornøyd. Motivasjonen for godbit og tur overgår faktisk jentene. Da bruker jeg det for det det er verdt.
_M7A3643
I går var begge jentene ute da vi kom fra kjøretur. Jeg slapp tellus løs ut. Jeg hadde med flere bæreposer, og visste at hundene kom til å ha fokus på meg. Da hilste de løse, snusa, tissa, jentene fulgte oss til døra og de var vel ute sammen løse i ca 4 minutter. Det høres kanskje ikke mye ut, men fra kun å snuse i få sekunder, til å kunne være løs i 4 minutter er faktisk råbra! Så jeg var så stolt av lille gutten min! Han var totalt avslappa, han bare dempa da lille RANDI (hihi) ville leke. Han gikk heller og tissa,snusa litt på de og fulgte etter meg. I og med at jeg merket hvordan Tellus var drøyde jeg jo bare tiden ute. Kosa litt med jentene, satt meg litt ned osv.

Fordelen med Tellus og meg, er at jeg vet før en situasjon oppstår, hvordan han vil reagere denne dagen eller gangen. Om jeg har ekstremt god magefølelse, som alltid stemmer, eller Tellus er lett å lese, vet jeg ikke. Men det funker og stemmer hvertfall alltid. Derfor kan jeg en dag se at «i dag tar vi bånd», mens andre ganger som i går, stoler jeg 100% på han. Uansett. er så vanvittig deilig å se hvor avslappa han er med disse jentene. Han får og stadig skryt av naboen om hvor rolig og fin han er 🙂 Så planen er også å få gått litt turer sammen i bånd. Men enn sålenge, så føler jeg at den treningen jeg gjør med Tellus løs på tunet, superkorte økter, er gull verdt! Det viser så godt at i trygge omgivelser og settinger, men med klare grenser fra meg,funker han superbra og har en kjempegod selvbeherskelse. Fiiiine gutten!

3 thoughts on “Tellus og nabojentene

  1. Så morro når man ser resultater etter jobbing! 🙂 Tellus er jammen heldig som har en som deg som kjenner han såpass godt og som vet akkurat hva en skal gjøre i de forskjellige situasjonene!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s