Tellus søker på bane

I helga hadde jeg og Anette store ambisjoner om å endelig få bygget en søksbane til hundene våres. Med godt mot møtte jeg opp på kløfta, dog litt skeptisk med tanke på at snekring ikke er helt min greie. Omsider endte vi ganske kjapt opp hos en god venn og snekker av Anette. Vi ble en særdeles god psykisk støtte, satt og spiste sjokolade og kosa oss, mens verdens snilleste gutter gjorde jobben! haha. Vi mangla både verktøy og ikke minst inteligens nok til å kanskje få til dette så bra selv, og resultatet ble strålende! Så vi er veldig fornøyde.
_M7A2803
Hippih og Anette tester banen sin!

Tellus har kun prøvd å søke på bane en gang tidligere. Dette syns han rett og slett var råkult!! Derfor var jeg såklart nødt til å få en egen treningsbane her hjemme. Treningen går ut på å i starten lære hunden å vise interesse for, og etterhvert markere på lukta vi ønsker. Etterhvert som hunden kan dette godt, er målet at man kan legge på forstyrrelser som andre lukter (f.eks fra vilt, løpetid etc), og det kan være en god treningsform for å f.eks få hunden til å velge bort spennende lukter i f.eks spor. Og generelt er det en supermorsom form for aktivisering. Det kan og brukes til mange andre ting.
_M7A2799
Det tok ikke mange rundene på banen før Tellus faktisk skjønte det var denne lukta det dreide seg om. Man kan se et på at han litt bastant holder nesa i riktig hull, og dersom jeg  venter ut tiden, så tar han nesa ned en ekstra gang, istedet for å gå videre. På økta etter filmingen, sendte jeg har alene bortover, og han stoppet veldig tydelig ved riktig boks. Flinke gutten min! 🙂
_M7A2780
Vi har tidligere trening på Yellow label te. Men nå i går, hadde Anette bare fruktte, så da var Tellus på søken etter blåbær(?). Uansett. Han startet på skrætsj på ny lukt, ergo måtte litt nyinnlæring til. Det gjøres ved å holde frem ett glass med lukten i, og belønne masse for at denne lukten sniffes på. Etterhvert settes den ned i banen, og det klikkes og belønnes masse for at samme boksen luktes på. Etterhvert som hunden forstår det er akkurat DEN lukta det dreier seg om, venter man ut tiden før man belønner, og man kan etterhvert drøye enda lenger for å få frem en markeringsform. Men veldig viktig at hunden kan leken før man gjør dette.

Her er en liten film av Tellus:

2 thoughts on “Tellus søker på bane

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s