Flinkeste gutten min på trening

I dag har vi hatt nok en hyggelig trening på Hvalsmoen. Vi har en lang stund nå ikke hatt noe særlig fokus på trening. Vi har gått litt spor og surra rundt oppi skauen i grunn. I tillegg har det vært endel jobbing, så Tellus er med rundtomkring. Men det har vært såpass lenge siden vi har vært på noe fellestreninger eller trent på å bare «være» med andre hunder utenom på tur, at jeg nesten var bekymra for om ting kanskje hadde stoppa opp/blitt værre. Så jeg slang meg rundt i romjula og blei med på en trening.
IMG_2234
Hva vi trener har sjeldent så mye å si. Men jeg ser at det styrker samarbeidet vårt, og seltillitten hans ved å mestre små oppgaver i slike miljøer. Dessuten tror jeg han liker å vise seg litt frem.hehe

Det ble en særdeles vellykket trening. Det var en veldig hyggelig gjeng, med både folk, og hunder som Tellus liker godt. Så han overrasket meg veldig! Vi trente litt utgangsstilling, bli liggende, fri ved fot, og bare litt passivitetstrening inne. Selvom de andre hundene trente(og lekte) noen meter unna, hadde han likevel fullt fokus på meg!
IMG_2243
I tillegg da vi trente fri ved fot, så hadde han super kontakt, og gikk i grunn veldig fint! Vi kunne passere fordi lille søte Mia(aussie) med sånn ca 1 meter, og likevel ha super kontakt!! Jeg ble kjempeimponert over Tellus! 😮 Må bare nevne at jeg ikke synes at kontakttrening og det å gå fot forbi andre hunder er ensbetydende med en avslappet og trygg hund! Men i og med at Tellus har kommet så langt i treningen sin, så ser jeg på dette som kjempefremgang! Før har vi hatt fokus på å bare «være» med andre hunder med avstand. Noe han har blitt flinkere og flinkere til. Men nå kan vi faktisk gjøre litt ting sammen, samtidig som han er trygg nok til å klare å ikke bry seg om annet som skjer. Ett av «Bevisene» på at han er veldig trygg her er f.eks dette bildet her:
IMG_2244
Så passivitetstrening er første prioritet. Her er ett lite skriv om hvordan vi har trent på det. I dag på treningen så trente Gøye og Kjersti på både hals og litt diverse andre ting med høy intenistet. Dette syns han faktisk var litt skummelt. Han titta veldig og ørene var ganske bakover. Men han ble langtifra livredd. Og det tok ikke lange tiden ved å bare la han studere litt, før han skjønte at de bare «Tulla». I tillegg fikk han ett lite godbitsøk, og etter et var holdningen hans trygg og fin igjen:)
IMG_2250
Mia har verdens søteste liggestilling ❤ hihi

Veldig deilig å trene på ett sted som Tellus føler seg så trygg. Og veldig kjekt å se at det kun har vært fremgang, tiltross for lite trening i slike settinger i det siste. Veldig behagelig å trene ett sted hvor folk kjenner hverandres hunder, og hvor man bare kan slappe av. Så setter veldig pris på å få komme på disse småsamlingene i Camilla sine lokaler;)

4 thoughts on “Flinkeste gutten min på trening

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s