Litt søkstrening

I dag la jeg ett spor for Tellusen min. Mye gikk på asfalt(dog isete asfalt/grus) og endel ble på rein snø. Noen steder var det mye tråkk av andre sine spor, mens andre steder var det ikke det. Hadde også med en god del vinkler og vendinger. Sporet hadde ligget i ca 1 time og var vel ca 500 meter. Litt i skiløypa, litt i boligfelt.
319412_10150448994997222_1204174800_nDet gikk i grunn ganske dårlig. Hehe. Jeg ser det at så fort vi går på harde underlag med mye tråkk blir det vimsing. med krysninger av spor, enten det er andre mennesker, rådyr, katt, hund eller hva som helst, bryr han seg nada om. Men jeg tror nok bare vi må dele opp i flere momenter, og dermed trene hard underlag og masse tråkk oppå hverandre hver for seg, da det viker som dette blir for vanskelig.

Mange deler av sporet gikk strålende, mens andre deler så mista han helt gnisten. Enten så var dte fordi jeg er litt sliten, eller rett og slett fordi det var for vanskelig. Men nå var det ekstremt mye tråkk der jeg gikk. I tillegg hadde snøscootern kjørt over, og flere biler, i tillegg møtte jeg en hund som var løs som tok følge OPPÅ meg og midt oppi sporet jeg gikk, så kanskje ikke så rart dte ble vanskelig for Tellus.hehe.

Hvis vi ser bort i fra sporing på det harde underlaget, så gikk alt annet strålende. Han går sporet nøye og konsentrert, er god på vendinger og krysninger. Det var ett sted i sporet der snøscootern hadde kjørt opp skiløypene igjen, midt i sporet hans. Da gav jeg han bare lang line og lot han surre rundt. Så han fikk altså ett avhopp på en god del meter i ett kryss. Men jaggu fant han ikke sporet etterhvert, og da var han veldig på hugget.

En film fra ett spor i høst. Beskrivelse er under videoen.

Det var også ett stykke på rundt 20 meter der jeg tråkket midt oppå rådyrtråkk. Her droppet jeg å legge belønning rett og slett fordi jeg ikke ville belønne at han evt gikk etter rådyrsporene(var så himla mye snø, så måtte bare bli slik). Heldigvis fortsatte rådyret rett frem, mens vi tok en brå vinkel i motsatt retning. Her var det ingen tvil hvem sitt spor han fulgte – nemlig mitt;) noen få meter etter vinkelen hadde jeg gravd ned en snusboks med kylling i, så han fikk bra jackpot da han fant denne.

Etter sporøkt og tur, hadde vi litt søkstrening i vedstabelen ute. han har tidligere skullet markere på te. Vi har ett treningsbrett vi vanligvis trener dette på, men har ikke fått et helt til å funke da jeg sliter med å se om han bare vimser eller faktisk lukter på riktig boks. Men nå gjemte jeg en tepose inni vedstabelen så han ikke fikk tak i den. Deretter lot jeg han lukte på samme te som jeg hadde i hånda før jeg bad han søke.

Dette klarte han med glans. Og det ente med flere markeringer med labben, så dette avr veldig vellykket! skal lage ett innlegg med mere info om dette senere.

Videre trening

Videre trening blir rett og slett mengdetrening på alt vi trener på. Og at jeg i tillegg må være enda mere nøye med hvor mange «forstyrrelser» han får, og trene asfaltspor og spor med masse annet tråkk hver for seg. Og i tillegg kan jeg øke liggetiden og lengden på sporene sålenge de ikke er på hard underlag. Har fått bevist fler eganger nå at det er viktig å legge opp treningen riktig, og ha passelig med forstyrrelser/riktige momenter, hvis ikke kræsjer det;)

2 thoughts on “Litt søkstrening

  1. Høres veldig bra ut! Jeg har lyst til å trene spor med mine, men har liksom ingen steder å gjøre det, trur jeg. Og jeg har ikke peil på hvordan man gjør det (riktig altså). Finner jeg et kurs i nærheten må jeg nesten melde meg på 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s