Runderingstrening

ENDELIG. sånn første gangen på, flere måneder(?) kommer ett lite blogginnnlegg. Jeg har egentlig hundrevis av ting å blogge om, spennende caser jeg gjerne skulle delt og mye artig, og ike minst masse hundebilder. Men motivasjonen for å blogge er bare ikke der, pluss at hverdagen er litt hektisk ifht før, så det blir litt nedprioritet. Men vi lever i beste vålgående, og syns at sommeren er en veldig fin tid:D

I dag var vi på runderingstrening med Marie Therese, Camilla og Marianne. Og det ble som vanlig en veldig hyggelig trening. Jeg tror jeg begynner å bli syk eller noe, så jeg har bare null energi, men man kunne ikke meke det på Tellus i runderingsløypa i allefall!

Jeg har faktisk fått litt ordentlig treningsmotivasjon nå. Så har faktisk flere ting på lista mi jeg vil at vi skal trene på og utvikle mere. Jeg har fått skikkelig mersmak på spor igjen(komme reget innlegg) og etter å ha sett Tellus i runderingsløypa i dag så ble motivasjonen på  fortsette dette bare enda større!

Han begynner nå å både få bedre kondis og er generelt mye bedre form enn bare for noen måneder siden, så det var bare en fryd å se han bruke seg i dag. Jeg syns alltid han somregel har fint driv ut til figurantene, men i dag var han skikkelig gira! Forrige trening så hadde han tendenser til å løpe altfor langt vekk fra meg over midtlinja og jobbe altfor mye på «egenhånd». Så i dag var planen å trene litt innkalling fra figurant før han fikk løpe ut igjen, så han løper via meg før han søker ut igjen(i søket skal hundene passere ganske nærme eier på midtlinja for å få mest mulig effektivt søk).

De første gangene gadd han ikke å høre(og han hører somregel alltid når jeg roper), han var SÅ opptatt. haha. litt søtt egentlig. Men etter å ha løpt ut og funnet figurant ett ar ganger UTEN belønning, hørte han på meg. Og på slutten av økta fikk vi til en fin flying uten innkalling(altså han løp fra figurant 1 og passerte meg nærme slik jeg vil han skal og løp rett ut til neste figurant på andre siden.)

(disse bildene er tatt forrige trening hvor meldinga gikk veldig bra! hehe)
Så fort vi liksom kom ut på midtlinja var han så utrolig klar, og man så at hele kroppen gav alt. Jeg syns det er så herlig å se han så fokusert og klar for en oppgave. Og for første gang var jeg ikke redd for at han skulle slite seg for mye, for virka bare som han kosa seg nå, og tålte det fint. Han ble såklart sliten, men uten at det gjør noe. Jeg har begynt å se litt mere på han nå som en «normal» hund. Og det tror jeg er bra både for han og for meg. Og det er bra fordi han rett og slett er klar for å være med på «normale» hundeaktiviteter i større grad enn før uten problemer. Føler liksom nå (i slike settinger) at jeg har en fullstendig normal hund, som bare elsker å jobbe!

Som jeg nevnte var motivasjonen hans for å finne figurant virkelig stor. Så var ett par slag der de var litt skjult, uten at det var noen hindring. Han hadde full fres hele veien likevel og søkte uten nøling. Tidligere har han enten stoppet opp halvveis, sett seg rundt, evt kommet tilbake til meg og generelt «gitt opp». Eller så har han bare søkt helt håpløst og ikke funnet de. Så kjempegøy å se han i dag. Virker som han nå har begynt å komme ett sted videre i treningen. gøy!

Dette er lille Emo. Eller til å være 4 måneder er han absolutt ikke liten! hehe. han var med på trening i dag for første gang og var veldig flink. Han løp fint ut til figurantene og skjønte fort at de hadde masse nammis! også øvde vi litt på å leke og slippe leken. artig med nyinnlæring av saker og ting:D Alle de andre bildene er forøvrig «gamle». kameraet lå litt på hylla i dag!

Meldingstreninga i dag gikk dog mindre bra. Men mulig han bare var sliten. Men han fant en ny morsom hobby og det var å tygge på løsbittet som om det var en pinne eller bare å ta den i munnen for så å spytte den ut og kaste den i været.hehe. Men dette kan han utmerket godt. Så det var egentlig bare tull:p Men blir uansett  litt egenttrening på hold fast og komme i utgangsstilling med apporten. Det skader ikke!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s