Foto: Agilitybilder

Slenger ut litt bilder jeg tok på ett agilitystevne. Dessverre var dte ikke alle hundene(eller eierne) som så like glade og entusiastiske ut som på bildet. For første gang var jeg virkelig vitne til for fæle folk kan være med hundene sine i en slik setting.

Det var ikke rent få deltagere som rett og slett ble fly forbanna på bikkja si fordi den ble diska eller ikke gjorde det bra nok. Og da mener jeg ikke surmule litt altså. Men virkelig vise både bikkja og hele omverdenen at dette ikke var bra prestert. Med null hemninger.

Var blandt annet ei jente jeg virkelig holdt på å skrike til å virkelig be hun skjerpe seg. Hun hadde en liten hund som blandt annet feila på slalomen. Og da dommeren hadde gitt avarsel på dette(kan ikke så mye om regler osv, men fikk man så og så mange feil ble man diska). Hun tok da denne lille tassen, løfta den opp og slang den ikke ned i bakken, men den var ikke langt unna. Hun liksom «slang» den ned stående foran hinderet med så ekstremt mye sinne at jeg holdt på å koke over. Hun var jo illrød i hele trynet av sinne og frustrasjon. Og voffsen gikk slalomen men feila igjen, og da tok hun jo bare enda hardere tak. Og til slutt ble de diska, og snakka temmelig hardt til bikkja og tok den i en arm og bærte den ut som om det var en jævla dokke.

Altså. Iblandt trenger man faktisk ikke være fysisk stygg mot hunden for å være jævlig. Selvom hun faktisk var litt fysisk. men tviler på man får lov å utøve vold, midt på en agilitybane. Men tenk den følelsen hunden satt igjen etter ett stevne? Tenk å vise så tydelig til sin «beste venn» hvor ubrukelig den er. Snakk om å virkelig drepe både livsglede, tillitt og ett koselig forhold! Det var liksom denne mentale biten, der folk ble så sinna på hundene sine fordi løpet ble mislykka jeg ble mest sjokkert over. Snakk om å tråkke ned individer som bare gjør så godt de kan og bare er HUNDER! ikke roboter eller maskiner! Og det var jo ganske tydelig på flere av hundene at de heller ikke var trent positivt. Og det var tydelig flere førerfeil fra hundefører og tydelige kommunikasjonsproblemer mellom hund og eier som var mye problemet, ikke hunden. Folk burde virkelig SKAMME seg! Folk som er slik med hundene sine burde virkelig tenke over hvordan det føles å gjøre sitt aller beste for å tilfredsstille andre, for så å bli kjefta huden fulll og at noen blir ekstremt skuffet over hva du presterte. Det føles F meg ikke godt!

Det skal dog nevnes at dte ble en fin dag, men supermange søte hunder og eiere. Og at det også var de som bare lo av det hele og var fornøyd selvom det ikke gikk så bra. Men skal innrømme jeg ble litt opphengt i de som så på hundene sine på denne måten. Stakkars, stakkars hundene. Jeg peronlig mener at det viktigste når man driver med en hundesport, burde være gleden ved samaribeidet, og gleden ved å mestre og gjøre ting sammen. Klart man blir skuffa, vi er jo bare mennesker vi og. Men virker som det er en altfor stor kultur for å bli skuffa over hunden sin hver eneste gang hunden mislykkes både i konkurranse og trening og det er i mine øyne fullstendig unødvendig. Er det slik må man heller jobbe med seg selv og snu forventningene både ti lenselv og hunden sin.

Må bare nevnes at bildene jeg legger ved ikke har relevans til det jeg har skrevet, de er bare tilfeldig plassert her:)

5 thoughts on “Foto: Agilitybilder

  1. Er så enig, man ser jo dette i alle hundesporter. F.eks utstilling så blir enkelte rååsure for å havne på 2.plass, mens andre blir kjempelykkelige!

    Likevel at de skriker til hundene og blir fysiske på et sånt arrangement er forferdelig… skjønner ikke at det er lov engang :((

  2. Bra skrevet om et viktig emne. Eierene burde bli sure på seg selv. fordi det er faktisk hundeeierenes feil når hunden gjør feil. Hvor godt er ting lært inn og hvilke metoder har blitt brukt. Folk må gå mer i seg selv… Hunden prøver alltid å gjøre sitt beste..

  3. grunn nr en til at jeg ikke klarer å gå på hundeting! Men en gang det heter konkurranse forsvinner liksom mye av det humane. De fleste mennesker tåler rett og slett ikke konkurranser! Selvom de ikke viser d så tydelig som mange gjorde her, blir de furtene, sure og grinete og det og merker de stakkars hundene som trodde de bare hadde hatt det gøy sammen. Lek skal være gøy og ikke handle om å vinne.

  4. Er så enig… Flere burde lære seg til å sette større pris på hunden sin og fokusere mindre på resultatmål. Hundetrening innenfor ulike grener byr på så mye mer enn atter resultater… Har også sett altfor mange fæle folk som lar de «dårlige» resultatene skyve til side selve gleden med å i det hele tatt gjennomføre. Å ha det gøy er den største seieren i seg selv etter min mening – gode resultater eller ei 🙂

  5. Husker hu du nevner… Dommeren sa heldigvis «SÅNN gjør du IKKE med hunden din!!» da han viste henne ut…

    Det var grusomt å se på… heldigvis så det ut til at hunden hadde sterk psyke, så håper den ikke ble altfor prega.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s