Fornuftige ord om hunder som biter

Denne teksten er hentet og kopiert fra Peder Z. Christiansen.
Syns det var flott skrevet!

«I disse dager hvor hunder som biter er i fokus, vil jeg bare si at først og fremst må folk akseptere at en hund er en hund. En hund er ikke en baby, den er ikke et møbel, den skjønner ikke hva du sier hvis du ikke har lært den det. En hund har rett til å si i fra som hvilket som helst annet levende individ. Tenk om vi hadde avlivd hver eneste hest som sparket etter et menneske.. Man kan ikke bare si at en hund skal aldri bite. Nei, en hund bør ikke bite etter mennesker uprovosert, men hvor mange av de 5000 tilfeller er totalt uprovoserte? Hunder som lever i dårlige leveforhold, hunder som ikke blir trent utgjør nok en stor andel. Så kommer hunder som blir feil holdt, og som ikke har ansvarlige eiere. Deretter har man desverre en rekke tilfeller som rett og slett er uflaks. De aller aller færreste hunder vil gå til angrep slik vi har sett i nyhetene nå. Og når vi som først er inne på det, skulle det forestille en kennel, det klippet på tv2 hvor den Dogo B sto? Hvis jeg forstod rett sto hundene der å ventet på avliving? Først er det et bur som står midt rommet med en stakars hund i, buret hadde ikke matte, og ingen av sidene på buret var dekket til. Den andre hunden, som forsvarer maten sin står da sammen en annen stakars hund, og de blir foret sammen. Hva slags udugelig hundepansjonat var dette? Vet du hva, jeg blir kvalm av å se på det. Også spør de om hvorfor hundene ikke»oppfører» seg? Man kan bedømme et menneske på hvordan det behandler sine dyr, det samme med et samfunn… For våre dyr har vi tatt på oss status som Gud, vi må heller spørre oss om i hvilken grad vi lykkes med det ansvaret.»

helt til slutt må jeg bare føye til at «kennelen» det refereres til er hos Falch. Hundene er nå i verdens beste hender hos ett flott og trygt hundepensjonat i Mandal der jeg kjenner eierne godt og vet de virkelig blir ivaretatt.

3 thoughts on “Fornuftige ord om hunder som biter

  1. Takk for at du deler- jeg har nemlig lurt på om jeg skal ta sjansen på å la de passe mine små hunder hvis det noen gang blir krise og jeg ikke har noen til å passe dem for meg 😉 Kjekt å vite at folk skryter av dem, med tanke på at de er hel ferske med pensjonatet sitt 🙂

    Ellers er det godt skrevet av han Peder- det er jo så sant som det er sagt!

    • ja, det kan du absolutt ta sjangsen på:) har gått hundetrenerskolen sammen med hun ene, og alle tre som jobber der har gått der, så de har god komepentanse når det kommer til hund. I tillegg startet de opp for å lage noe spesielt for hundene, slik at ett kennelopphold kunne bli hyggelig for de. Så absolutt verdt å sjekke ut dersom du trenger pass:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s