Trening med hundetrenerkollegaer

En gang i måneden har vi som har gått hos Turid Rugaas, arrangert treningkveld her i Hønefoss der vi trener på hva vi måtte ønske. I går gikk det i passeringstrening/sosialiseringstur og berika miljø.

Det som er så ekstremt deilig på disse treffene er at ALLE vet eksakt hva de skal gjøre dersom en hund utagerer, bjeffer eller noe «skjer». Og alt skjer automatisk(utenom hos meg da, for jeg er litt sløv og borte i blant, men VANSLIGVIS skjer det automatisk hos meg og:P). Og alt legges til rette, uansett hvordan hunden er eller hva den takler. Så det er veldig deilig.

Jeg hadde jo med både Luna og Tellus. Luna har på en måte blitt sosialisert og brukt til «terapihund» for andre hunder altfor mye, dessuten kan hun passere alt som er og har det meste «på plass», så jeg tenkte det at å bruke nesa litt, og få ett berika miljø ville være knall for henne. Og det var det og! Er artig å se hvordan en SÅ enkel aktivitet kan være så berikende og spennende! Alle hundene gikk jo kjempelenge og bare snuste og undersøkte. Herlig å se. Beriket miljø består rett og slett bare av skrot og rot, og av litt «rare» ting med forskjellige lukter som legges ut så hundene får undersøke. Dette er en perfekt aktivitet for f.eks valper. Fin måte å utfordre de litt på ved å lage litt «hinder» for de.


Her går Bente som en barriere og løser opp da Kira og Lotte kom litt for nørme, for å unngå bjeffing. Som der ser løste situasjonen seg fint og Kira og Line kunne spasere bare litt lenger vekk.

Ute hadde vi da passeringstrening. Bulle og Tellus gikk sammen og Kira og Lotte. Forrige trening vi hadde med Bente og Bulle gikk rett og slett helt superbra!  Begge hundene var superflinke og fikk tok flere passeringer på relativt kort avstand. I dag gikk det og realtivt greit, til vi begynte på selve passeringene. Da kom det et utfall fra begge gutta, og de låste seg litt. Og helt ærlig var jeg bare en stor vims på treninga. Rett og slett veldig uforuksert. Og jeg er ganske sikker på at det ene og alene var grunnen til utagering. For hadde jeg vøært fokusert, hadde jeg lest Tellus bedre og ikke pushet han «for hardt». Men slike dager har vi alle, det bare syns litt ekstra godt på bikkja mi…hehe. Også skravla jeg litt med de andre også, så da lærte jeg det at det å trene helt «alene» med Bente nesten er det beste. Jeg ha rjo ikke akkurat verden beste konsentrasjon. Selvom jeg er jente og bør kunne å gjøre flere ting på en gang!! hihi

Foto av Bente og meg: Line Skaugerud:)

3 thoughts on “Trening med hundetrenerkollegaer

 1. Alle har vi slike dager.

  Jeg merker det veldig godt på mine nå- har blitt mye mer bevisst etter jeg har begynt å lese bloggen din 😉 Takk for det!

  Over til poenget.. En nabo i bunnen av bakken har en liten hund (trur det er en Tibbe, hvis de kommer i sort). Denne hunden er ALLTID løs, uten eiere eller noen tilstede sammen med deg. Det har endt i nesten påkjørseler fra både den ene og den andre, inkl. meg selv. Bikkja løper jo rett ut foran bilen, og den er ikke så lett å se- spesielt ikke i mørket.

  Forrige uke blei vi «angrepet» av det lille kreket hver gang vi gikk forbi. Vi må liksom forbi for å komme oss hjem fra kveldsturen. Han sover når vi går morgenturen, heldigvis. Han er jo en liten hund, så han angriper ikke alltid direkte, bare bjeffer og løper etter oss, men noen ganger angriper han beina til mine- og det irriterer meg grønn!

  Jeg har jo ikke sjans til å holde de igjen hvis de bestemmer seg for å dra. Heldigvis har jeg lurt de til at jeg er mye, mye sterkere enn dem 😉 he he.. Begynner de å dra så bare kremter jeg (og holder de igjen, selvfølgelig) så skjønner de at jeg ikke har planer om å slippe taket, og da gir de seg også, men det hjelper ikke stort når den lille fillebikkja skal springe rundt i beina våre og bite Trier og Lillemor! ALDRI er eieren å se!

  Jeg veit på en måte at når vi runder hjørnet opp til dem så kommer vi til å bli «angrepet», og da har jeg, dessverre, forberedt meg på forhånd at dette skal skje, så jeg har jo på en måte allerede «skapt» en energi som trigger Ulvisene, og de veit da hva det er jeg forbereder meg til og da blir de mer giret med en gang. Da prøver de seg også mye mer. De hadde på ingen måte gjort denne lille hunden noen skade, så jeg er ikke redd for det- men det betyr ikke at jeg slipper dem og lar de løpe til den heller.

  I det siste har jeg tatt meg selv i dette, og har derfor heller ikke forberedt meg på at den lille fillebikkja er der. Jeg har bare vært helt avslappet og gått videre som vanlig. Den siste gangen vi møtte hunden merket jeg STOR forskjell på Ulvisene. De prøvde ikke å dra seg mot hunden- de snudde bare på hodet når vi passerte, og gikk etter meg (i litt saktere tempo enn nødvendig), og snudde bare på hodet et par ganger.

  Den lille hunden løp etter oss og bjeffet som en gal, men de brydde seg absolutt ikke når jeg forholdt meg så rolig som jeg gjorde og latet som ingen ting 😉

  • hihi,så koselig at vi kan være litt til nytte for folk! det gjør meg glad:D

   så utrolig flink du var:D er helt utrolig hvor mye de blir påvirka av oss altså.nesten litt skummelt! Er jo veldig typisk ulvis og bare ikke bry seg, og sjangsen for at de gjør noe er jo så minimal som mulig, så du får bare fortsette å tenke slik du gjør, særlig fordi du har den rasen du har! heia derE:D

   • Ja, og jeg er jo egentlig klar over det, men likevel så gjør jeg det, fordi det er det letteste liksom 😛 Men det blir jo strengt talt ikke lettere, siden hundene blir mer giret 😛 he he.. Men da slipper jeg i alle fall å «miste» taket hvis den lille fillebikkja skulle være ekstra plagsom 😛 Men jeg skal uten tvil slutte med det! He he..

    Ulvisene mine er litt rare, for de bryr seg jo om ALT. Det er liksom litt oppskrytt der der med at de ikke bryr seg om andre hunder i alle fall 😛 Men de bryr seg en del mindre om andre ting, det er helt klart 🙂

    Tusen takk 🙂 Og takk til dere som gir så gode tips og råd 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s