Veldig vellykka behandling

I dag har jeg vært i Ramnes med både Luna og Tellus for en behandling. Er ganske lenge siden vi har vært der nå. Les litt mer om Are Thoresen og hva han driver med her. Grunnen til at jeg bestilte time til Tellus var rett og slett fordi han litt tilbake i tid var kjempelenge dårlig i magen og kunne plutselig ikke spise NOE, annet enn hvis kokt fisk, bittelitt vom og hundemat og grønnsaker. skulle ingenting til for at han kasta opp eller hadde rennende avføring. Men med mye og veldig forsiktig tilvenning og lett kosthold, probiotika og diverse, har jg endelig klart å stabilisere det. Men det var absolutt ikke stabilt da jeg bestilte timen. Han ble såklart dårlig i pels og hud pga dette, og det var ganske tydelig. Pelsen begynner å bli litt blankere nå, og han får det meste av kjøtt nå, men får det somregel i matskåla oppskjært, og ikke no særlig bein enda. Men huden hans er fortsatt veldig tørr tiltoss for at han får olje og diverse i maten. Men det går gradvis fremover så tror dersom jeg bare har litt mere tålmodighet vil huden hans bli bedre av seg selv og.

Tellus rett og slett hater å være her. Eller. Han syns det egentlig er greit men han liker ikke Are. Venterommet var fullt da jeg skulle ta Tellus inn i behandlingsrommet, så jeg sa bare jeg hadde med en «sinnatagg» før jeg hentet han. Men jeg hadde bare stramt bånd og gikk på yttersiden så jeg blokkerte for de andre hundene så ikke noe tull eller utagering. Og da i kom inn på rommet så hoppa han opp på bordet(egentlig skikkelig høyt) før jeg fikk sakt noe:p Han syns det å hoppe opp på ting er veldig gøy. Men bordet er såpass høyt at jeg vil at han skulle behandles på gulvet,så han slapp å stå i øyehøyde med Are, noe som er veldig truende. I tillegg satt jeg meg slik i rommet at Tellus fikk både meg og ett bord som barriere for døra, så han slapp å få Are RETT mot seg da han åpna døra.

Han fikk noen skikkelige bjeffeanfall mot han, men syns egentlig det gikk bedre enn sist. Dessuten så klarte han å slutte av seg selv. Virker som det går bedre og bedre faktisk. Are er liksom bare i sin egen verden, noe som gjør at når Tellus holder på driter han fullstendig i Tellus, og gir han virkelig NULL reaksjon, og det er en veldig fin ting! Han justerte en god del på leveren til Tellus. Den dårlige magen hans har no klaget mye ubalanse her. Også viker det som at begge hundene egentlig br kutte ut vom og hundemat, at det de skal ha må være enda «renere» kjøtt. Også behandla han milten, noe han gjord esist gang også. Men han sa den var mye lettere ¨behandle nå enn sist gang, så han sa det var kjempepositivt og at han dermed snart er «ferdigbehandla». Han gikk også over rygg og nakke, og han sa det bare kjente kjempebra ut! Noe som overraska meg litt, men det var jo bare helt suuupert! Så alt i alt var Tellus kjempe frisk og fin, men litt småjusteringer.

Are har forsåvidt tidligere «kurert» hofta til Tellus. Jeg har aldri røtget han, men det har ikke vært noe tvil om at han har slitt med hofta si. Både pga bevegelsene og fordi han tidligere ved for lange turer/for tøff lek begynte å halte, og da alltid i venstre hofte. Så da han varyngre var dette egentlig ett stort problem. Så selvom jeg var veldig forsiktig med aktivitet, alltid varme opp, og prøve at det ikke ble for mye for han, så begynte dessverre haltinga igjen likevel. Men etter 3 behandlinger hos Are såforduftet problemet. Det er vel over ett år siden, og siden han ble erklært frisk så har han ikke haltet, selvom turene og lek har vært veldig røff. Jeg er fortsatt forsiktig, og prøver å balansere aktiviteten, men veldig deilig at han ikke viser noe tegn til vondt i allefall!

Så var det Luna da. Hun har en kjempelang periode vært i kjempefin form. Men så blei hun for endel uker tilbake veldig dårlig. Og det merker man ved at hun stønner endel, er mere urolig, kjempeustabil avføring og hvordan hun oppfører seg på tur. Dersom hun bare vimser når hun er løs, og ikke er førerorientert i det hele tatt og virkelig er i sin egen verden, så er det og tydig tegn på at hun ikke er i form. rett og slett ukonsentrert. Er egentlig kjempeenkelt å forstå at noe er galt, man merker det liksom på hele henne.

Og etter at hun viste tydelige tegn på  vondt i magen så tok mamma henne med for å røtge magen hennes. Fordi hun iblant spiser ting hun ikke skal spise og at magen hennes..jah…hva skal man si. Luna er uheldig! Hun fikk også kontrastvæske men bildene viste ingenting. Men hun hadde tydelig vondt. Så det dyrlegen sa var at det KUNNE jo være en svulst i magen som ikk vistes på bildene som lagde problemer…. Jeg trenger vel kanskje ikke si så mye om de tankene og følelsene mine rundt dette. Så jeg har jo vært veldig redd. Men da vi kom til Are, så spurte jeg om dette. Og han sa det at sålenge Luna blir bedre av behandling så er det ikke kreft. Og det blir hun jo(heldigvis!!!!) For hadde det væt kreft hadde det virkelig bare gått nedover. Så da kunne jeg puste lettet ut ifht det. Men LEVER var her også noe som var veldig svekket. Det første han spurte meg om da vi kom var om hun spiste ting hun ikke skulle spise. Svaret var JA. Iblant får hun sånne raptusser når hun er alene hjemme, og da spiser hun dt hun kommer over. dt gjør hun også ute. Og i tillegg klarte hun i påsken å spise ett påskeegg. Hun er helt rå(dessverre) på å finne ting man har glemt å rydde vekk. Hun får virkelig tak i veldig mye mer enn man skulle tro de klarte å få tak i.

I tillegg, syns han at Luna også skulle råfores mere slik som Tellus blir. tellus får i hovedsak annet ferskt kjøtt, men vom og hundemat en gang iblant. Mens Luna får største grad vom og hundemat og en gang iblant annet kjøtt. For alle pasientene han får inn med leverproblemer så er det å kutte ut tørrfor hovedprioritet. Just saying.

Leverproblemene til Luna er altså det som gjør at hun får vondt i magen og det går og utover skjelettet hennes. SÅ det er jo mye av de samme symptomene nå som sist hun var til behandling, så det er liksom DRITviktig at hun ikke får spist noe rotten mat eller lignende.

Så jeg syns det var en veldig vellykka nehandling på begge to, og var fornøyd med kommunikasjonen med Are(man må tvinge ord ut av han iblant), og rett og slett KJEMPE stolt av Tellus!! Han vokser bare mer og mer mentalt, og det er så herlig å se. Dessuten så la han seg som sakt ned nesten med en gang vi kom selvom det både var masse aktivitet av både hester inne, og mange hundelyder og støy rett utenfor. Og når han hadde fått nålene sine, så la han seg helt ned på sia. Det har han vært altfor stressa for tidligere.

Og etterpå gikk jeg en liten minitur med begge to. Og de var kjempelette i kroppen og merket spesielt på Luna at hun var lettere til sinns. Hun har som sakt vært vims på tur, og umulig å få kontakt med nesten. Men nå var hun løs, og bare jeg beveget litt av kroppen min i en annen retning eller sa ett lite pip til henne stod hun klar til tjeneste hoppende glad foran meg. Fineste lille jenta mi! Og på vei tilbake så tasset hun bare rolig ved siden av meg, uten å virke sliten, bare fornøyd.

Jeg gikk og en liten luftetur med de etter jeg hadde vært på trening. Det var i ett område med litt gress, men og befolka parkeringsplass. Slike steder slipper jeg somregel bare Tellus på, fordi han har så slow tempo. Men jeg slapp Luna her også, noe som var null problem. Hun løp litt, kom til meg, tassa litt, og klarte å gå på ett slikt sted å være rolig. Og hun var jo SÅ obs på meg at det varjo null problem å be hun gå hos meg dersom det hadde kommet folk. Deilig å merke hun er skikkelig i form. Er liksom som natt og dag.

Nå har jeg to ekstremt slitne hunder som sover som to steiner i hver sin sofa her. Gleder meg til noen fine dager til md yndlingsjenta mi<3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s