Apporteringstrening

Både i dag og i går har Tellus og jeg tatt opp litt apporteringstrening. Det er sånn ca ett halvt år siden vi har trent lydighet eller andre slike øvelser, men vi skal på våres første runderingstrening i morgen, og akkurat det å få på plass meldinga til runderinga er noe jeg veldig gjerne vil, og jeg vet at det er noe Tellus fint kan mestre dersom vi bare trener på det!

Planen var å baklengskjede at han satt i utgangsstilling, jeg sendte han ut, han plukket opp apporten, kom tilbake til meg med den, satt seg i front og avleverte. Men vi sliter litt med å komme i utgangsstlling fra forskjellige vinkler, altså det å komme inn i utgangsstilling forfra f.eks har vi ikke helt inne, så jeg må få noen til å bestemme litt hva vi skal gjøre, for jeg syns det er litt kjedleig å trene utgangsstilling for å være helt ærlig:p Så for min er det helt ok at han sitter i front.

Uansett, så blei det trening, selvom huet mitt var litt forvirra:P Jeg kan vel ikke annet å si enn at Tellus er rett og slett blitt kjempeflink på apporteringa. Jeg får han jo iblant til å holde og bære ting osv, men lenge siden vi har trent direkte på det. Jeg filma også litt, og opptakene hans var egentlig kjempefine(dog ikke alltid, men ofte:P).

Ett sikkert tegn for meg for å vite om en adferd er stabil og godt innlært for meg, er dersom jeg kan ta frem kameraet under en treningsøkt og fotografere Tellus uten at han bryter oppgaven sin underveis selvom jeg peker på han med monsterobjektivet mitt. Dette var rett og slett NULL problem i hverken å plukke opp apporten, komme mot meg med apport i munn eller da han satt lenge og holdt den. Tidligere har han heller ikke villet holde løsbittet, men det var null problem som dere ser. Så syns han rett og slett var kjempeflink, og jeg syns det var supergøy å ta opp litt trening igjen!

Vi er jo veldig «useriøse» i alt vi gjør av trening. Vi har ingen høye mål annet enn å komme litt videre i det vi trener på, ha det gøy og at Tellus føler mestring ved det vi gjør. Så for meg å få øvelsene perfekte trenger jeg absolutt ikke. Om han sitter litt skeivt eller tygger på apporten bryr jeg meg ærlig talt ikke om, sålenge vi får til helheten av øvelsen. Men uansett, seriøs eller ei, så gleder vi oss masse masse til trening i morgen:D

2 thoughts on “Apporteringstrening

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s