Dyrelegebesøk, passeringstrening og tur!

Aktive og fine dager her i Hønefoss.
I går var det ny tilvenning til nytt dyrelgekontor.
har fått en kar anbefalt på ett kontor. Han hadde visst blitt gokjent av ett par med samme utdannelse som meg, og vi er jo litt ehm «sære», så jeg gir det kjangsen der. Dessuten har de og bred kunnskap innen forskjellige områder. Dyrlegekontoret var veldig bra konstruert ifht å ha med tellus dit, og han snuste rundt med lav haleføring, men det gikk heldigvis fint, og holdningen hans forandra seg på slutten av oppholdet. Mn akkurat det å gå på vekta og hoppe opp på bordet er bare dritgøy! haha. tellus er litt rar;) Merker hvr viktig det er å KUN gå mange runder der han undersøker o jeg ignorerer det «tsakkarlige» og skeptiske kroppspråket hans. Han stelte seg opp en lang periode for å få kos hos en dyrepleier. Og det er såklart kjempehyggelig, men jeg så tydelig at han ville ha trygghet, og fikk det der. På slike «treninger» vil jeg han skal finne trygghet hos seg selv, ikke i f.eks andre mennesker. Det er såklart med på å lage en god assosiasjon, men er viktig at han mestrer det å være på dette stedet uten å måtte være avhengig av oppmerksomhet fra meg eller andre. Og det klarte han fint!

På slutten da jeg stod og snakket endel med damen bak kassa, så la han seg bare ned han… Ingen tvil om at roligtreninga og miljøtreninga har gitt resultater i allefall..hihi. Flinke gutten. Vi fikk tilogmed to passeringer til sammen, både inne og utenfor kontoret som gikk bra. Så han var i overkant sliten da vi kom hjem. Men ble uansett en fin tur.

Vi har også en gang i måneden hundetrenertreff i Hønefoss, der vi som har gått hos Turid møtes og trener litt hund sammen. I dag hadde vi passeringstrening, noe som gikk helt supert! Tellus gikk sammen med lille Bulle, og de kom stadig nærmere hverandre, og kunne passere rett mot hverandre med bare noen meters avstand! Ingen utagering, så en kjempefin treningsøkt! Passeringstreninga går sakte men sikker fremover. Det jeg ser er at å kunne passere andre hunder i bånd sålenge det ikke er en vinkel som går rett mot oss, har avstanden minken temmelig mange meter! Dessuten er toleransen hans fo generelt å akseptere andre hunder i bånd blitt veldig mye høyere! Om vi nå f.eks skal på tur med en annen hund han ikke kjenner, klarer han å hoppe ut av bilen og gå vekk og dempe, tisse litt, før han evt hilser. Men dersom vi feks er på en lang rett strekning, og det evt kommer en hund rett mot oss på denne rette og smale veien, dette er vanskeligst av alt. Her trenger han ekstremt lang avstand for jeg evt får han ut til siden ett sted. Det er egentlig bedre om hunden kommer litt «overraskende» på, for i slike rette strekningr så  bare «lader» han opp stresset sitt veeeldig.

Men jeg er generelt kjempefornøyd med at han han er mye mere avslappa til andre hunder i bånd. Han overrasker meg faktisk stadig. Det vi i hovedsak har lagt vekt på den siste tiden har kun vært sosialisering og turer i bånd. I blant så er det ikke alltid at direkte passeringstrening alltid er det viktigste, og det ser jeg er tilfellet hos Tellus. Han har stort behov for å få positive opplevelser med andre hunder, og da spesielt i bånd og ved tilfeldige møter. Det skal og sies at han kun har hatt EN utagering på to måneder nå, kontra 1 annenhver dag. Dette hjelper og VELDIG på ifht å snu om mønster ifht utagering. Uansett, jeg Gleder meg veldig til neste trening:D

I går var jeg også på tur med Marit, Winnie og Noma. Det var en veldig hyggelig tur! Tellus satt i bilen mens vi gikk en tur. Og så gikk vi bare noen få min med Winnie og Tellus i bånd sammen så de fikk hilse. Er så gøy å se, for tellus forstår så tydelig når vi gå tur med noen, og når vi møter noen ukjente på gata. Det første han gjorde da han hoppa ut av bilen og så Winnie var og dempe, snu seg vekk og gå og tisse. Så er jo helt supert at han faktisk i det hele tatt klarer det:) Winnie syns nok Tellus var litt stor og skummel, men syns da turen gikk fint likevel!

9 thoughts on “Dyrelegebesøk, passeringstrening og tur!

 1. Fine Winnie min. ❤

  Jeg tror ikke Tellus er for stor nok for henne, bare de får gått litt turer sammen og blir litt tryggere på hverandre. Tror de begge kan ha godt av det, de gikk jo greit ilag i bånd! 🙂

  Synes det er fascinerende hvor godt du faktisk leser hunder. La ikke merke til dempinga da Tellus gikk ut av bilen! Nå har jeg ikke mye hundeerfaring da. Håper på å lære mye mye mer helt til livet mitt tar slutt. 🙂

  • ja litt mengdetrening så går det nok fint.

   Hehe, det går veldig automatisk. Men det har faktisk tatt en god stund å «trene» opp observasjonsevnen min. Men hjelper jo å se litt hva man skal se etter også da.. Mentar faktisk tid å lære seg det, så bare å lese og prøve å titte seg rundt! hihi:) forresten du kan bar elegge ut bilde fra face av bikkjene som ser gale ut om du vil, sålenge du linker f.eks hit;)

 2. Dette med passeringstrening er viktig men någe eg aldri kommer til å mestra med Emma. Eg tror ikkje det er så klokt å dra henna med på masse kurs. At eg kunne trenga ett kurs er ein heilt aen sak.
  Då me gjekk tur her i stad møtte me på ein svart, feit labradorgutt. Eg tror aldri eg har møtt ett pattedyr som har bevegt seg så sakte. De fleste hunder som me møter på tur de DEMPER virkelig som om de fikk betalt for det. Og ka gjer Emma: Hu står oppe i veien og uler og er idiot. Eller hu går heilt opp i den andre hunden og «skjeller den ut».
  Eg trenger å læra kordan eg skal få fortalt henna at eg håndterer situasjonen når eg går tur med henna aleina og ellers. Og eg trenger någen til å se oss.

  Naaai.. sukk! Trur aldri det der blir heilt bra.

  • Nei, du kan nok ha rett i at masse kurs kan blir for mye for henne. Men går ann evt å dra på kurs som f.eks obsrvatø og se om du kan plukke opp noe. Men du skulle nok hatt noen til å yta en titt på henne/dere i action, for kan være så mangt. Iblant er ting så «lært» at det krever ekstremt mye av eier og i eillegg ekstremt mye tilrettelegging og MYE mengdetrening for å i det hele tatt se noe forskjell, mens andre ganger er det kun små tiltak som skal til for å faktisk gjøre store forskjeller, så er på en måte så vanskelig uten å se…

   Men sålenge dere har andre ting som funker i hverdagen, så får man bare sålenge prøve å fokusre på det:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s