Fin «treningsøkt»!

I forigårds var Telus og jeg på konsultasjon med Anne Lill igjen. For de som ikke har fulgt med på bloggen tidligere, er hun en veldig dyktig hundetrener, men en person som Tellus har låst seg fullstendig på! Han bjeffer og bjeffer og bjeffer, og tar fullstendig av. han har virkelig ikke klart å SE henne på laaang avstand engang, det er nesten værre enn å bli «dytta» opp i situasjonen. Grunnen til at det har blitt slik er nok sammensatt. Men da Tellus var liten var vi endel på gården hennes. Og tellus som er så sensetiv syns nok det generelt var skummelt der. I tillegg hadde Anne Lill hatt, og tidligere tålte han absolutt ikke slike ting. Også er det bare en greie som har bygd seg opp, og kun gått feil vei. Og etterhvert blitt ett lært mønster som bare har eskalert noe helt sykt. Og dette er veldig Typisk Tellus: hvis han først VIRKELIG blir redd for noe eller noen, og tar helt av, så er det vanskelig for han å møte denne personen senere og være venner, fordi han da forbinder denne sååå tydelig med noe skummelt. han kjenner ofte igjen lukta.

Så de siste gangene jeg har møtt Anne Lill, har vi hatt noen «treningsøkter» der vi har gått litt paralellgåing, gått litt tur med avstand osv. Les litt mer her om hele greia(nederst på innlegget).

Denne gangen så skulle Anne Lill sitte på med meg i bilen. Jeg tok da Tellus ut av bilen, lot han forstå at det var hun som satt seg i bilen(hvis ikke hadde han fått panikk og klikka helt om han plutselig merka lukta hennes i bilen). Så han fikk først ett lite «bjeffeanfall» utenfor bilen, mn jeg hadde med en kong til han som han fikk bak i buret, så da holdt han i allefall munn. Og etter konsultasjonen reiste vi til en stor åpen fotballbane der vi var helt alene. jeg slapp derfor Tellus løs. Vanligvis fungerer han best i bånd(tro det eller ei), men ifht Anne Lill er alle mnstrene hans snudd på hodet, noe jeg syns er litt spesielt og interessant. Han var da som sakt løs, og tassen rundt ute, og stoppet opp og klikka på Anne Lill da han så hun var ute. jeg gikk da i mellom, og det hele løste seg. Tllus var litt skeptisk, og titta endel, men holdt stort sett munn. Han tassa rundt, snusa og var på tur. Han fikk en liten stressraptuss på slutten av runden, da tok jeg han i bånd. Akkurat da stod Anne Lill i Tellus sitt hode litt i veien, og da måtte det sies i fra om.

Deretter satt jeg Tellus i bilen igjen, og Anne Lill gikk tilbak til det stedet hun stod isted da Tellus hoppet ut av bilen og han starta og bjeffe. Og trooor dere ikke han bare tassa forbi?? Dette he er egentlig KJEMPESTORT!! For han har virkelig vært så ekstremt på henne at det har vært flaut. men nå klarte idioten min helt av seg å VELGE å unngå en konflikt!! Jeg bli superglad, i og med at han er på det stadiet at når han er redd pleier han å gå inn i situasjoner, selvom jeg veit han egentlig ikke vil. Så vi rusla en liten runde til, og alt gikk kjempebra, NULL bjeffing! Han klarte selv å holde avstand(tidligere ville han faktisk løpt bort til anne lill og spærra for henne og bjeffa) og finne på andre ting. Så dette var ett superbra fremskritt! blir spennende å se etter ett par treningøkter til hvordan forholdet utvikler seg:)

6 thoughts on “Fin «treningsøkt»!

  1. Flinke gutten! ❤ Endelig en stoor barriere brutt 🙂 men tenk å kalle tassen min for idioten da! :s heheheh 😉

  2. Det er spennende å lese hvordan det utvikler seg, og det er jo det som er vikitig, at det utvikler seg! Vikitig at du har med Anne Lill som har så mye erfaring ( hun er jo en forutsetning, da 😉 ), for det er jammen ikke alltid godt å forstå 😉 !!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s