Herlig hamartur og masse hunder og bilder!

Nå i helga tok Tellus og jeg oss turen til Hamar, på småbruket til Anne Berit og bikkjene. Jeg ble kjent med Anne Berit for ett par år siden da jeg søkte store, rolige hunder til sosialisering. Vi blei da invitert med opp til flokken deres som da bestod av 4 ulvehunder, en saluki, pusekatter, marsvin, hester og en liten minivovve.
Akkurat nå om dagen består flokken da av tara(saluki), Lingo(ulvis), Diva(Borzoi) og litt andre dyr, og flere hunder i perioder.

Plutselig var ikke Tellus så stor lenger! hehe. Vi har jo vært her oppe en god del ganger før, og tellus har hilst på Lingo før, men dte er tydelig han syns han er ltit skummel. Men tror nok Tellus merker hvor snill og god Lingo er, så da de møttes bare hadde Tellus halen litt mellom beina og unngikk han. Og egentlig bare hadde fin respekt, uten å knurre eller noe. Eneste gangene han har knurra er når Lingo ville leke, og hoppa og spratt, DA blei det for mye for Tellus. haha.

Tellus fungerer generelt MYE bedre i flokk enn med en og en hund. Dette har jeg erfart flere ganger, og da går han og somregel fint med hannhundene og,sålenge de er stabile og fine. Hadde vi f.eks møtt en salukitispe og latt de leke, hadde det IKKE gått bra. Men her oppe er allt i så god balanse at Tellus blir superbra påvirka av det. han er litt for voldsom iblant, men har blit veldig mye flinkere til å tilpasse leken og leke litt «hyggelig». Og det e rvanvittig fint å se. Men det forutser ofte at han er i veldig kjent e og trygge omgivelser, da blir han liksom en helt annen hund.


Lingo er seriøst den herligste hannhunden jeg kjenner. Han er så klønete, klomsete,stor og vims at det er så utrolig søtt! Også er han TVERS gjennom snill. Det var ved ett punkt at Tellus var en smule oversliten, også la Lingo seg på ryggen og rulla og var i tellus sine yne «rar», og da begynte han å tulle. Han bjeffa og hoppa mot Lingo, typ mobbeadferd, mens Lingo bare tok ett par lekebyks mot tellus, knurra såvidt, før han liksom bare prøvde å avlede tellus med andre ting. Og så kom han etterhvert bort til meg for kos og bare «åååh, jeg får vondt i ørene mine, jeg*sukk*» Verdens herligste<3 Og det tok ikke lang tid før Tellus ble ordentlig trygg på Lingo. Ofte kommer knurring og stive blikk om han kommer ansikt mot ansikt på hunder han er usikker på,spess hannhunder. Men med Lingo så gikk det seg fort til, de kunne sove ved siden av hverandre, Tellus turte tilogmed å gå over Lingo når han ksulle ut døra osv, og generelt så var det tydelig at Tellus syns Lingo var en koselig kar! Kjempeherlig å se han få så god tillitt til en hannhund. Så de tassa rundt på tunet sammen og var så søte.


Hunder som koser seg i allefall! Tellus pleier å sove som en stein og virkelig finne roen inne her. Men akkurat denne helga var han litt mere urolig inne. Før kunne jeg liksom gå fra han i overetasjen og likevel sov han. Men jeg mistenker at rett og slett noen av disse løpebildene der ser over her er grunnen. Han har jo tilbake i tid hatt litt problemer med hofta. Og strekningene de løp her, opptil maaange ganger var full spurt over lang distanse om og om igjen, i mynde fart. Så jeg lurer på om grunnen kanskje var at han enten blei støl, eller antageligvis fikk litt vondt i hofta si og at han derfor fikk litt problemer med å legge seg ned inne. han var jo rolig, men ikke rolig og søvnig han pleier.Yngstemann Diva, er som dere ser en smule forelska i Tellus. Tellus syns faktisk hun er litt masete. hehe. Men de er søte sammen da. Diva gir Tellus morgenstell, nusser og er flink til å herje han opp til lek.hehe. Men hun er supernydelig. Skikkelig kosegris hun og!

Jeg er så glad jeg har en hund som i rette omgivelser gir fullstendig f i både hester, katter og andre gnagere og smådyr. Han er jo godt sosialisert med alle slag, men på slike plasser som det her går liksom alle dyra i «ett».vanvittig deilig, og både Tellus og jeg har godt av slike avbrekk.


Det blei endeeeeel bilder da kan man si! og nå har jeg vel laga tidenes lengste innlegg. Men det er enda mer, så kommer flere bilder i andre innlegg:)

Det var uansett en veldig fin tur. Jeg var og og tok bilder og hilste på gamle kjente på hundekjører NM. Blei såklart en smule mange bilder derifra og, de kommer ut etterhvert:)

Verdens største og gladeste gutt:D

8 thoughts on “Herlig hamartur og masse hunder og bilder!

  1. Herlige bilder!
    Moro å lese om dere, kom over bloggen din på google..
    Har selv en hund på 1 år, han går kun med en og en hund. Prøvde «flokk» på 3 hunder en gang, og det gikk ikke.. Så jeg beundrer bildene 🙂

    • hei! tusen takk, så hyggelig å høre! 🙂 nei, er ikke alle som fungerer best i flokk, de fleste går best med en og en hund for at det skal bli balanse. Men nå er tellus litt annerledes enn de fleste på de flesteområder….hehe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s