Nakkeskader, kreft-, nyre- og leverproblemer hos hund og menneske

Jeg har vært på foredrag med Are Thoresen. Les mer om han HER. Det bli nok mye tekst, men jeg anbefaler likevel folk å lese. Alt er i hovedsak om hund, men mye gjelder for mennesker også.

De fire største problemene hos hund er nakkeskader, kreft, lever- og nyreproblemer.

NAKKESKADER
Av 350 hunder hadde 78% av disse hundene nakkeproblemer uten at eier visste det. De hadde da antageligvis kommet til han fordi hunden viste ubehag på andre områder, men det var i nakken dette satt. Det er veldig vanskelig å SE nakkepoblemer. En hund kan f.eks halte på bakbenet, men det vil ikke si at hundens skade sitter i bakbenet, men kan f.eks sitte i nakken.
91% av hundene med disse problemene brukte halsbånd.
4% brukte sele.

Forskjellige nakkevirvler: Det sitter 7 forskjellige punkter nedover i nakken våres. Det samme som hos hundene. Punktene går fra C1-C7. C1 sitter øverst i nakken mens C7 sitter nederst. De virvlene hundene ofte er plaget med er C1, C5 og C6. Punkt
C1, er typisk der utstillingsbåndet sitter og der Cesar Millan halsbånd sitter. Ting henger sammen slik at dersom en hund er skadet i f.eks C1, så påvirker dette verdiene i leveren. Og har man en svekket lever(noe man kan få ved at C1 blir skadet) kan symptomene VISES mange forskjellige steder i kroppen(ikke nødvendigvis at man ser at hunden har vondt i selve nakken).

Hunder har ikke sterkere hals en det vi mennesker har! Selv en hest, som har en ekstremt mye større og kraftigere nakke, kan like lett få en utsklidning av en virvel,som hos oss mennesker og hunder. Og man skulle jo tro at en hestenakke tålte temmelig mye, men nei, den gjør ikke det den heller. Hestene sliter generelt mye med skader pga vridning fra side til side pga draing i bittet.

Alle nervene i kroppen, går opp til nakken. Derfor kan nakkeproblemer gi mange forskjellige symptomer over hele kroppen.

Noen symptomer med nakkeproblemer(kan og være andre ting):
– Hester kan ha problemer med å ri i volter
– Hund/hest vil ikke hoppe eller hopper ikke rett
– Biting/aggresjon
– Forskjellige typer halthet

Are hadde en gang en konsultasjon med en hund der han sleit med å finne ut hvor problemet til en hund satt. Denne hunden ville ikke drikke vann fra vannskåla si, men spiste maten sin(maten var i stativ og dermed var den høyere opp enn vannskåla). Det var ikke før 3. Konsultasjon at han forstod hva som var problemet til hunden og hvor det satt. Da eieren sa at da de var på tur, og gikk forbi en foss7vannfall, først DA drakk hunden vann. Og da forstod han ganske kjapt at problemene satt i nakken til hunden. Og at greia var at hunden rett og slett ikke klarte å strekke hodet sitt lenger ned pga låsning, og dermed ikke klarte å drikke av vannskåla si.

Behandlingsmetoder av nakke:
– Osteopati
– Kiropraktikk
– Unngå halsbånd
-Bruk Sele

KREFT
Kreft er en økende sykdom hos både hund og menneske. Are Thoresen har laget en undersøkelse der han har satt opp statistikk over tisper med kreft og over kvinner med brystkreft. I denne undersøkelsen kom han frem til at i 95% av årsaken fra leveren. Utifra alle resultatene Are har fra sine kreftpasienter, har han KUN behandlet leveren og ikke noe annet. Her er en oversikt over resultatene fraundersøkelsen:

Som dere ser her har han hatt 100%vellykkede behandlinger av brystkreftbehandlingene sine. Han snakka om at dette hørtes jo ut som juks, fordi ingen har 100%, men han hadde det. Han fikk ikke nødvendigvis svulsten til p forsinne fysisk, men han fikk den til å slutte og vokse, men pga vevet som skapes så…something.

Behandling og forebygging av brystkreft:
– Gi tilstrekkelig med mat/riktig mat
– Redusere stress
– Behandle dyra med respekt(frykt påvirker nyra, f.eks nå etter denne sommeren har ikke folk blitt bedre med leverproblemer etter sommeren. Noe de fleste pleier å bli(og at det forværres underveis og etter vinteren, dette KAN ha noe med f.eks episoden fra 22 juli?)
– Kontrollere/behandle det svekkede organet

Ved å snakke om kreft, kommer man litt automatisk inn på
LEVER
Leveren skades gjennom hva du spiser, og du kan forbedre leveren gjennom hva du spiser. Sukker er EKSTREMT skadelig!! Og dersom man da resonerer seg til ting vil man da forstå at økende sukkerinntak er en av grunnene til at kreft er en økende sykdom(har glemt å skrive det, men brystkreft er i vekst). Det var gjort noen undersøkelser, og disse undersøkelsene viste at under krigen, var antallet brystkreftpasienter betydelig redusert. Men så steg det igjen etter krigen. Under krigen hadde folk ikke tilgang til sukker.

Hva svekker leveren?
– gammel mat
– for mye antioksidanter
– dehydrated food
– godteri
– toksiner
– maling og lignende

Leveren skades da som man forstår gjennom mat. Det er sikkert flere som husker at det var ett eksperiment der Kristoffer Shcau(med flere) spiste mc Donalds mat i 3 måneder. Han kom da inn på sykehuset med store leverproblemer. Hvorfor? Det var også gjort ett annet eksperiment av mc Donalds mat(dette gjelder for generell mat som er ferdigmat og ikke er ferskmat) der de satte burgere på ett bord, og selv etter 3 måneder så maten helt lik ut. Altså den var ikke mugna eller råtna eller noe slikt(antageligvis var den tørr og usmakelig.) men ikke råtna. Jeg tror enhver person da forstår hvor ufattelig mye tilsetningsstoffer denne maten inneholder? Ferskvare varer jo noen dager før det råtner. Så det er altså i hovedsak tilsetningsstoffene i slik type mat som svekker leveren, og gjør oss OG hundene syke.

TØRRFOR og FERDIGBEHANDLA MAT
Av å ha lest dette over frostår man jo også at talen rundt tørrfor til hunder kommer inn i bildet. Are var på bsøk på en gård, og så tilfeldigvis en sekk med tørrfor stående ute i solsteika på sommeren. Dette var ett hundefor som var godkjent til å kalle seg naturlig mat, uten tilsetningsstoffer, og hadde på en måte fått ett godkjennelsemerke på seg for at de skulle være sunne og naturlige. Are så på innholdsfortegnelsen og det stod ikke noe tilsetningsstoffer på dette. MEN, foret inneholdt 20% fett, og når det også samtidig stod i solsteika stusset han over dette fordi hadde dette vært fullstendig naturlig, ville denne maten blitt ødelagt!

Han brukte noen måneder på å få tak i produsenten, han ringte 18 forskjellige mennesker innad som hadde med dette foret å gjøre. Og til slutt var det EN person som innrømmet det at de fikk dette godkjennelsesmerket fordi de hadde ikke tilsatt tilsetningsstoffer for at foret skulle holde seg(slik alle andre tørrforprodusenter gjør) underveis i produksjonen, men stoffene var der allerede fra før(jeg vet ikke eksakt hva dette betyr, men har en teori om at de som disse produsentene evt har KJØPT råvarene av, har hatt tilsetningsstoffer i sine ?naturlige? råvarer,noe de såklart vet både de som kjøper og som selger dette!) Så i og med at det ikke var denne forprodusenten som tilsatte disse stoffene underveis i produksjonen, fikk de dermed lov å skrive på pakningen at de var ett godkjent for uten konserveringsmidler!! Dette er jo REN løgn og bedrageri!!

Det har også vært en stor og veldig kjent forprodusent som blant annet har ringt Are Thoresen og spurt han om tips og råd for hvordan de kan fortsette produksjonen uten at hundene som spiser foret deres fortsetter å bli dårlig av det?. Hvis ikke det her er sterke bevis på tørrforindustrien vet ikke jeg hva. Jeg står fortsatt fast ved DENNE GODE ARTIKKELEN om tørrforindustrien og får dette stadig bekreftet fra mange forskjellige kanter.

Han sammenligna tørrforindustrien med at noen f.eks oppfant en bil som ikke trengte drivstoff for å kjøre. Denne bilen ville antageligvis aldri kommet frem i lyset, fordi det er snakk om at så utrolig mange kommer til å miste inntekter, at derfor holder man heller slike ting hemmelig. Så fordi mennesker tenker PENGER, så kommer f.eks ikke historien om tørforprodusenter ordentlig frem til veterinærer og lignende fodi de vil jo så klart tape masse penger. Men det kommer mer og mer frem i lyset, så forhåpentligvis vil bevisene etter hvert bli sterkere enn autoriteten til veterinærer og lignende som sier de har skrevet under på at diverse hundefor hjelper mot ditt og datt.

Tilbake til leveren…:

Dette kan oppstå ved svak lever:
– hoftedysplasi(HD)
– brystkreft
– Allergi
– Hud problemer
– Unormal oppførsel

En historie om muslimer og sukker
I Tyrkia var det 90% av utvalgte menn som slet med leverproblemer. Are funderte veldig over hvorfor dette var slik. Men det gikk ett lys opp for han a han drog ut i Tyrkia en kveld, der lokalene var stappfulle av KUN menn(fordi kvinnene skulle holde seg hjemme med barna) og han så hva de bestilte for å kose seg med. De brukte ikke alkohol som rusmiddel. Men de bestilte noe som heter Turkish Delight. Dette består av omtrent helt rent sukker som de sitter og knasker. Og det sier seg at denne ?snacken? er veldig utbredt i Tyrkia. Og grunnen til at damene ikke sleit med dette var fordi de på en måte ikke var ute på denne måten. Og som skrevet så er sukker i større mengder ekstremt skadelig for kroppen og leveren våres.

Det var noen andre som hadde hatt foredrag i helga om hyperaktive hunder. Han sa at dette er typiske hunder som har problemer med leveren. Det samme med mennesker med hyperaktivitet og ADHD. Det er leveren som gjør de urolig fordi den er svekket og prøver å ?overleve?(såklart andre ting som også virker inn her og). Dette er også to økende problemer hos hunder. Og vi spiser jo bare mer og mer usunt, og mer og mer sukker pga dårlige vaner egentlig(kontra forrige århundre). Så man kan på en måte se på menneskers vaner(evt uvaner) og koble dette opp mot sykdommene som blir ett økende problem. Vanlige leger trekker så klart ikke disse konklusjonene alltid..

Behandling av leveren:
– Fersk mat
– unngå
– gi urter som:
* Løvetann
* Nesle

NYRA
Nyra skader gjennom kulde og salt og tilsetningsstoffer i maten vi spiser. 50% av kundene til Are i nord norge sleit med nyra. I Nord er det jo mye mer kaldt enn f.eks her på Østlandet. Det er også ett faktum at mange drar til varmere strøk fra Norge om vinteren, fordi vinteren gjør at leveren blir svekket, og de dermed får problemer med diverse ting i skjelett og lignende.

Hva svekker nyrene?
– gå våt
– gå uten nok klær/isolasjon både ute og inne
– giftstoffer i mat
– for lite/ eller for mye vann
– spesifikke giftstoffer
– sopp i maten

Symptomer på svak nyre:
– Vond kroppslukt
– tørste
– depresjon
– orker ikke å arbeide
– halting bak
– epilepsi
– frykt
– hudproblemer
– pelsforandringer/pelstap og lignende

Epilepsi kommer blant annet alltid(ifht hans pasientbehandlinger) pga nyresvakhet. Så hunder med epilepsi skal ALLTID ha godt med isolasjon i form av teppe inne og klær ute. Man setter hundene våres i bås der man ikke skal kle på de fordi de opprinnelig er rovdyr og trekker trådr mot hvordan ting ville vært i naturen osv. Men nå glemmer jo de fleste at verken fett/hudlaget eller pelsen til hundene ikke kan sammenlignes med ville dyrs pels og fettlag. Derfor KLE PÅ hundene deres. Altså man tar såklart ikke på en ullgenser på en langhåra hund midt på sommeren, bruk sunn fornuft, men at hundene våres fryser mer enn vi tror har jeg ingen vanskeligheter med å forstå.

Ett eksempel han nevnte var at jenter oftere sliter med nyrepoblemer. Han hadde hatt en ung pasient på rundt 16/17 år. Hun var veldig opptatt av å være pen og å følge moter og lignende. Hun kom til han og han behandlet nyra hennes og hun ble ba med en gang. Men så kom hun alltid tilbake etter ca tre måneder(eller 3 uker,husker ikke) og måtte ha ny behandling igjen. Og dt holdt på slik frem og tilbake i 3 år. Are hadde klart og tydelig sakt at hun måtte KLE SEG ordentlig fordi gjorde hun ikke det ville hun bli dårlig igjen og nyra ville bli svekket. Men etter det hadde gått tre pr begynte moten å forandre seg, og store ponsjolignende ting(litt sånn hippie klær) ble mer inn, og hun begynte dermed å kle på seg. Og etter dette trengte hun ikke flere behandlinger av Are. Og etter sa hun at hun trodde på det Are sa om å kle seg godt, og hun kom aldri mer tilbake for behandling. Hehe.

Vi har svakhetspunkter nederst på magen, på brystet, nederst på armene og nederst på beina. Dette er jo områder mange kvinner blotter. Dermed er kvinner mer utsatt for svakhet i nyrene. Og det beste man gjør for å ikke svekke nyra er å kle på seg og dekke disse områdene!

Behandling av nyra:
– Klær/isolasjon
– Mindre salt
– Mindre tørrfor

Så konklusjon til hva vi kan gjøre for å forbygge en del problemer:
*Unngå tørrfor
*Unngå at hunden fryser
*Unngå halsbånd

PS. Jeg er ingen veterinær eller spesialist slik Are Thoresen er,men har prøvd å gjengi et jeg hørte på foredrag i dag. Så om jeg har gjort smådetaljer og gjengitt feil så er ikke det umulig. Og ingen påstår at SÅNN ER DET, men utifra hans resultater med sine behandlinger har han temmelig tydelige resultater og konklusjoner basert på sine egne erfaringer og andre kollegaer som jobber likt som han sine erfaringer.Bare så det er sakt.

One thought on “Nakkeskader, kreft-, nyre- og leverproblemer hos hund og menneske

  1. Lenken i følgende setning fungerte ikke, kan du oppdatere den? Hadde vært interessant å lese mer om nakkeskader hos hunder. Setningen er: «Jeg har vært på foredrag med Are Thoresen. Les mer om han HER.» Det går ikke å klikke seg videre på HER.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s